UTÁNPÓTLÁS

HÍREK, ESEMÉNYEK

U14 B1 BAJNOKSÁG 2020 – 2021

2020.09.21.

Következő U14 korosztályos mérkőzésre szeptember 26-án 11:30 órai kezdettel a Szegedi Jégcsarnokban kerül sor. Találkozó és indulás a Pesterzsébeti Jégcsarnok parkolójából 08.00 órakor csapatbuszokkal. Csapatnévsor pénteken az #esmtkup Facebook csoportunk oldalán.

SPORTORVOSI VIZSGÁLAT

2020.09.14.

Dr. Szolyka Tímea sportorvos

Szeptember 17-én 16:30 órától (folyamatosan) minden korosztály számára sportorvosi vizsgálatra kerül sor, A Pesterzsébeti Jégcsarnokban. A vizsgálat vagy  a bírói vagy a VIP helyiségben lesz, utóbbi az emeleten van, azok számára említjük, akik nem ismerik még jól a helyszínt. Amit hozz magaddal: vizelet minta, kitöltött sportorvosi nyomtatvány (ide kattintva letölthető) és 4.000, – Ft a vizsgálat díja. Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen. A vizsgálat kötelező!


SPORTORVOSI VIZSGÁLAT

2020.09.07.

Dr. Szolyka Tímea sportorvos

Szeptember 07-én és 09-én 18:45 órától (folyamatosan) az U12 és U14 korosztály számára sportorvosi vizsgálatra kerül sor, a IX. kerületi Felnőtt háziorvosi rendelőben. A rendelő címe: 1083 Budapest, Szigony u 2/b. Ebben az időben a rendelő területén kizárólag a sportorvosi vizsgálatra érkezett gyerekek és kísérőik tartózkodnak. Amit hozz magaddal: vizelet minta, kitöltött sportorvosi nyomtatvány (ide kattintva letölthető) és 4.000, – Ft a vizsgálat díja. Kérünk mindenkit, hogy a megadott beosztás szerint és időben érkezzen. Köszönjük!

JÚLIUSI JEGES TÁBOR

Július 16, 17 és 18-án az óbudai Gepárd pályán kerül megrendezésre a „JÚLIUSI JEGES TÁBOR”, azon sportolók számára, akik előzetesen MÁR jelentkeztek és regisztráltak a táborba. Az időbeosztást az edzésrend menüpontban található. A 3 nap alatt 5 jegesedzés, szárazedzések és az étkezés biztosított a sportolók számára. A táborral kapcsolatos további kérdések, egyeztetések az „esmtkup” FB csoportban, írásban.

Egyesületi tájékoztató

Június 11-én a szárazedzést követően az EMSTK Jégkorong Szakosztályának vezetője Palotás István, valamint Jécsi Gyula szakmai vezetőedző és Szakács Ferenc U14 vezetőedző tájékoztatást tart elsősorban az U12, U14 és 16 korosztályos gyerekek szüleinek. Természetesen minden érdeklődőt szívesen látunk! A tájékoztató főbb témái lesznek a nyári szárazedzések, és jeges táborok, az augusztusi edzőtábor, valamint a 2020-2021 évi versenyszezon. Palotás István tájékoztatást ad a jégcsarnok fejlesztéséről, beszél az új öltözőrendről. 

Várunk minden kedves Szülőt szeretettel!


MJSZ – Rendkívüli intézkedés – SZEZON VÉGE!

A Magyar Jégkorong Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt az MJSZ főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezésre kerülő valamennyi, utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli. Az MJSZ sajnálatát fejezi ki, hogy így kell véget érnie a 2019/2020-as bajnoki évadnak, jelen körülmények között azonban az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír!

Forrás, teljes cikk: jegkorongszovetseg.hu

Nálunk játékban leszel!

Hosszú évek óta keményen dolgozol, hogy minél eredményesebb jégkorongos lehess, de úgy érzed nem kapsz elég lehetőséget? Nem csak a kispadon akarsz ülni, hanem játszani is? Amennyiben így van akkor ránk van szükséged! Legyél már most az ESMTK Jégkorong Szakosztály UP tagja! Várjuk az U14 és U16 korosztályos jégkorongosok jelentkezését próbaedzésre. Ne feledd, nálunk játékban leszel!

Lépj kapcsolatba Jécsi Gyula szakmai vezetőedzővel +36 (20) 5716173 telefonszámon, hogy mielőbb csatlakozhass!

SPORTORVOSI VIZSGÁLAT

2020.01.30. csütörtök

Dr. Szolyka Tímea sportorvos

A sportorvosi vizsgálatra előzetes időbeosztás szerint kerül sor, a beosztás ide kattintva letölthető / megnyitható. A vizsgálathoz szükség lesz vizelet mintára, kitöltött kérdőívre, valamint a vizsgálati díjra, amely 4000,- Ft. Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen, akár picit előbb, inkább mi várjunk, mint a doktornő!

Várunk, gyere jégkorongozni!

Az ESMTK Jégkorong Szakosztály, Utánpótlás Szakágának átszervezése most lehetőséget biztosít a jégkoronghoz kedvet érző 5 – 11 éves gyerekek fogadására (lányok és fiúk egyaránt) az Egyesületnél. A gyerekek lehetnek kezdők, de várjuk azokat is, akik már korábban belekóstoltak e sportágba. 

Gyere el és ismerjük meg egymást, nézz körül nálunk. Amire számíthatsz az egy remek hangulatú csapat, komoly korcsolyatechnikai oktatás. Ahhoz, hogy mielőbb tagjaink között lehess, első lépésként vedd fel a kapcsolatot Jécsi Gyula szakmai vezetőedzővel telefonon a +36 (20) 5716173 számon, így időpontot tudsz egyeztetni a próbaedzéshez.

Új szemlélet a szakosztálynál – előtérben az egyéni képzés

Pesterzsébeten tudják: a korcsolyázó tudás a hoki alapja.

Újjáalakult az ESMTK jégkorongszakosztálya, ahol jelenleg három korosztályban oktatják a gyerekeket. Jécsi Gyula szakmai igazgató elmondta, hogy az előkészítő, mini és szuper mini csoportokban közel 70 apró hokissal foglalkoznak. A klubnál az egyéni képzést helyezik előtérbe, így az edzéseken sokkal több figyelmet tudnak fordítani a gyerekekre. A mai modern jégkorong alapja a minél magasabb szintű korcsolyázó tudás, és az ESMTK-nál pontosan erre fókuszálnak. A tréningeken az elsőszámú feladatnak azt tartják, hogy a gyerekek mindent elsajátítsanak, amit manapság a korcsolyatechnikáról csak tudni lehet. Az edzéseket a pesterzsébeti jégpályán tartják, ám kiegészítő foglalkozásokat tartanak a közeli műfüves- és hagyományos futballpályán, illetve az uszodában is.

Jécsi Gyula neve nagyon jól cseng hokis berkekben, hiszen évek óta ő Papp Kristóf személyi edzője. A 17 éves hokis lett a közelmúltban minden idők legeredményesebb elitligás magyar juniorja, miután nála több pontot sem a USHL-ben, sem pedig a kanadai OHL-ben, QMJHL-ben és WHL-ben nem szerzett még magyarországi születésű jégkorongozó. Jécsi Gyula elmondása szerint ebben az eredményben több mint hat év közös munkája van benne. De hozzájárt egyéni edzésekre az utánpótlás válogatottak több tagja is, többek között Sárdi Máté, Mesterházi Bálint, Szűcs Ádám vagy éppen Somogyi Nathan. Az ő példájuk is jól mutatja, milyen fontos, hogy a hokisok már nagyon fiatal korban megszerezzék azt a korcsolyázó tudást, amelyre az egész karrierjük épülhet.

Forrás: jegkorongblog.hu

JÉGKORONG VILÁGBAJNOKSÁG – ÚJ 50 FORINTOS ÉRME

2018. április 28-án, a Magyarországon megrendezésre kerülő Divízió I/A Jégkorong Világbajnokság alkalmából az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátotta ki a Magyar Nemzeti Bank. 

A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba, közülük 12 000 érme díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), 5 000 különleges, tükörfényes veret pedig a 2018-as forgalmi sor részeként. A kibocsátásra kerülő 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érmecímletével, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a jégkorong sportág egyik legfontosabb mozzanata, a kapura lövés jelenete látható. Az érmének ezen az oldalán kapott helyet a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figura is. Az érme tematikus oldalát Kósa István tervezte. Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénz-forgalomban használt 50 Ft-os érmékkel: réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7,70 gramm, átmérője 27,4 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle sima.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank