UTÁNPÓTLÁS

EREDMÉNYEINK

Papp Kristóf

Jégkorongos berkekben már nem csak itthon, de a tengerentúlon is mindenki számára ismerősen cseng a 2001-ben született Papp Kristóf 180 cm magas, 80 kg-os csatár neve, aki a 2020/2021 szezonban a Michigan State Univ. eredményes játékosa ként. “A Drago Skorpióknál kezdtem el játszani, évekig ott voltam, de egyszer-egyszer az MTK-val mentem tornákra, mivel Jécsi Gyula volt az edző, aki nagyon sokat segített a nyári felkészülések alatt nekem” – vágott bele pályafutása ismertetésébe Papp Kristóf. 

Jécsi Gyula és Papp Kristóf munkakapcsolata mind a mai napig aktív, Kristóf nyaranta hosszú hónapokon keresztül készül az amerikai ligában történő szereplésére Jécsi Gyula edzői iránymutatásával, mentorálásával.

Kép: Michigan State Spartan Athletics

Kép: Michigan State Spartan Athletics

Papp Kristóf 9 éves korában költözött családja az Egyesült Államokba, Kristóf hokis pályafutása érdekében. Kristóf részt vett a Los Angeles Jr. Kings tryoutján, hogy meglássa, milyen a tudása a kinti gyerekekéhez mérten. S mivel a próbajáték jól sikerült, bekerült a csapatba, ennek eredménye lett végül is a korábban már említett családi döntés, így Kristófék az Állomokba költöztek. Hamar a CAHA nevű utánpótlásligába került, ahol öt évet töltött, majd játszott a Los Angeles Jr. Kingsnél.

“Azt vettem észre már kisgyerekként is, hogy a taktikára, a csapatjátékra és a meccsszituációkra sokkal több időt fektetnek a tengerentúlon, mint otthon. A mérkőzéseken gyorsabb a tempó, és sokkal több az összjáték” – hangzott el Kristóftól egyik korábbi nyilatkozat alkalmával.

2018-tól játszhat világ legerősebb juniorligájában. Akkori játékjogát a Madison Capitols foglalta le a 8. kör 117. helyén. Mivel Papp Kristóf hosszú ideje az Egyesült Államokban él és jégkorongozik, ezért nem az importdrafton szerepelt, hanem az amerikai játékosok között. A csapat a Madison településről származó Suter család tulajdona, az egyik tulajdonos Ryan Suter, aki jelenleg is aktív NHL-játékos, olimpiai ezüstérmes. Kristóf rendkívül szép eredményeket tudhat maga mögött, hiszen az elmúlt években az eddig legeredményesebb magyar játékos volt a világ egyik legjobb juniorligájában az USHL-ben, ahol 58 mérkőzésből 38 pontot szerzett. De ez nem minden, hiszen 2018. decemberi divízió 1/B csoportos junior-világbajnokság gólkirálya lett, az 5 mérkőzésen elért 6 góljával. A magyar válogatott színeiben nemrég választották a legeredményesebb játékossá az U20-as VB-n.

A hazai jégkorongsport nagy eredményeként az NHL Central Scouting Services közzétett 2020 évi előzetes listáján ott volt Papp Kristóf neve, ahova a C listába a Medison Capitols 5 játékosa között került be: Carson Bantle, Ryan Kirwan, Kristóf Papp, Ryan McGuire és Grant Riley.

Forrás: jegkorongblog.hu – utanpotlassport.hu